هیات رهبری اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان محترمان: محمد یونس مهمند معاون اول اتاق، سید جاوید برهان رئيس روابط بین الملل هیات مدیره اتاق، سلطان محمد صافی، ضیاالدین اچکزی و جان آقای صادقی اعضای هیات مدیره اتاق، طی سفر به کشور ایران در حالیکه مولوی فضل محمد حقانی سفیر افغانستان در جمهوری اسلامی ایران، مولوی صدر اعظم عثمانی معین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و جمعی از تاجران و سرمایه گذاران کشور نیز ایشان را همراهی میکردند، در نشست تجاری میان سکتور خصوصی ایران و سکتور خصوصی کشور های مختلف که در حاشیه هفتمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران تدویر گردیده بود، اشتراک ورزیدند.
در این نشست تجاری، از سوی کشور ایران محترمان: داکتر عثمان سالاری عضو کمیسیون قضایی شورای اسلامی، توکلی عضو کیمسیون مجلس صنایع و معادن، داکتر رسولیان مدیر عامل سنگ آهن خواف و جمعی از تاجران و سرمایه گذاران آنکشور حضور داشتند.
آقای توکلی، ضمن اظهار خوش آمدید به اشتراک کنندگان این نشست، در رابطه به اهمیت برگزاری نمایشگاه و مراودات تجارتی میان ایران و کشور های منطقه صحبت کرده و روی توسعه روابط بیشتر تجاری میان کشور های متذکره تاکید کرد.
آقای عثمانی، ضمن ابراز قدرانی از مسوولان سکتوری حکومت ایران بابت برگزاری هفتمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، تدویر چنین نمایشگاه ها را فرصت خوبی در زمینه توسعه تجارت میان کشور های منطقه خوانده و از همکاری همه جانبه خویش در جهت ایجاد تسهیلات تجاری برای تاجران ایرانی در افغانستان، اطمینان داد.
آقای مهمند، در رابطه به تعهداتی که از سوی دولتمردان حکومت محلی به منظور تقویت مراودات تجاری با افغانستان وجود داشته است، صحبت نموده و خواهان عملی شدن تعهدات شان در تمام عرصه های تجاری میان دو کشور گردید. وی، ایران را دوست خوب و دارای مشترکات دینی و فرهنگی و همچنان نقطه وصل ترانزیت با افغانستان خواند.
محترم مهمند، روی ایجاد تسهیلات بیشتر در بندر چابهار به روی اموال تجاری افغانستان تاکید کرده و از مسوولان حکومتی ایران خواست که در قسمت رفع مشکلات فرا راه تجارت میان دو کشور تلاش های بیشتری نمایند، تا سکتور خصوصی دو کشور بتوانند به گونه مصئون تبادلات تجاری خویش را افزایش دهند.
آقای مهمند، در رابطه به سفر اخیر جناب ملابرادر آخند معاون اقتصادی ریاست الوزای حکومت افغانستان به ایران که در آن به ایجاد دو کمیسیون موافقت صورت گرفته بود، اشاره کرده و خواهان عملی شدن طرح های این کمیسیون ها گردید.
معاون اول اتاق، شرایط فعلی افغانستان را بستر خوبی برای سرمایه گذاری ها عنوان کرده و تمام تاجران ایرانی را تشویق به اشتراک در چهارمین نمایشگاه ملی و بین المللی امام ابوحنیفه (رح) که قرار است چندی بعد از سوی اتاق تجارت و سرمایه گذاری در شهر کابل برگزار گردد، نمود. وی، از مسوولان حکومتی ایران تقاضا بعمل آورد که تعرفه های ترجیحی را برای اموال صادراتی افغانستان مد نظر گیرند، تا میزان تجارت دو کشور افزایش بیشتر یابد.