نشست حمایت از سکتورخصوصی افغانستان به اشتراک نهادهای بین المللی در شهر استانبول ترکیه برگزار شد.

نشستی به هدف حمایت از سکتور خصوصی افغانستان، به اشتراک نهادهای بین المللی، نمایندگان یوناما، بانگ جهانی، بانک انکشاف آسیایی، ایالت متحده امریکا و سایر کشورها، در شهر استانبول ترکیه برگزار شد.
 
در این نشست به نمایندگی از سکتور خصوصی افغانستان، محترم توکل احمدیار رئیس عمومی اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، محترم محمد یونس مهمند معاون اول اتاق، محترم بهادر خیرخواه عضو هیات مدیره اتاق با جمعی از تاجران و سرمایه گذاران کشور، اشتراک ورزیده بودند.
علاوه برآن، محترمان: زیشان شیخ مدیر ارشد موسسه بین‌المللی مالی برای افغانستان و پاکستان، اندریکا رتوات معاون نماینده ویژه سازمان ملل (یوناما) در افغانستان و محترمه وژمه مهمند کروخیل نماینده بانک جهانی نیز در این نشست اشتراک داشتند.
محترم توکل احمد یار، در رابطه به اوضاع اقتصادی افغانستان و فعالیت های اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان و سکتور حصوصی کشور مفصلاً صحبت نموده و بر اهمیت پروژه های بزرگ اقتصادی که به اشتراک سکتور خصوصی کشور در حال تطبیق می باشند، تاکید کرد.
رئیس عمومی اتاق، افزود: رهبری اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، بادرنظرداشت اهمیت پروژه های بزرگ ملی و منطقه یی در رشد اقتصاد کشور و ایجاد اشتغال برای هزارن تن از هموطنان ما، همواره تلاش نموده است تا این پروژه ها در همکاری و حمایت نهاد های بین‌المللی با موفقیت تطبیق گردیده و سکتور خصوصی افغانستان نیز در اجرای این پروژه ها سهم فعال و مؤثر خویش را ایفاء نمایند.
آقای احمدیار، نقش سکتور خصوصی به ویژه تشبثات کوچک و متوسط را در شکوفایی اقتصاد کشور، انکشاف زراعت، باغداری، مالداری، خاصتاً اقتصاد خانواده ها خیلی مهم دانسته و حمایت مالی نهادهای بین المللی را در حمایت از تشبثات کوچک و متوسط ارزنده تلقی کرد. وی، تاکید بر آن داشت در صورتی که سکتور خصوصی افغانستان مورد حمایت نهاد ها و مؤسسات بین المللی قرار گیرد توانایی عملی سازی پروژه های مهم و زیربنای را در کشور خواهند داشت و در راستای اجرای این پروژه ها از همکاری همه جانبه اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان منحیث نماینده واقعی سکتور خصوصی کشور نیز اطمینان داد.
محترم محمد یونس مهمند، در رابطه به فرصت های موجود در افغانستان صحبت نموده و تامین امنیت سرتاسری، منع کشت کوکنار و محو فساد در ادرات حکومتی را، زمینه خوبی برای تطبیق پروژه های بزرگ اقتصادی و زیربنایی افغانستان خواند. وی، ضمن مؤثر خواندن این نشست در راستای حمایت از سکتور خصوصی کشور، به تداوم همچو نشست ها نیز تاکید ورزیده، افزود: وضعیت داخل افغانستان طوری که در خارج از کشور انعکاس داده میشود نبوده و زمینه تدویر همچو نشست ها در داخل نیز مساعد می باشد.
محترمه وژمه مهمند کروخیل، به نماینده از بانک جهانی صحبت کرده و حمایت بانک جهانی از سکتور خصوصی و تداوم این نشست ها را در آینده وعده نمود.
در این نشست، اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، روی حمایت از صنایع و تولیدات داخلی کشور نیز تاکید کرد.
علاوه برآن، بخش های عمده همکاری با سکتور خصوصی، از قبیل حمایت از تقویت زیربنا های مالی و بانکداری، استفاده از تولیدات داخلی و مشارکت با سکتور خصوصی، حمایت از زنجیره افزایش صنایع کوچک و متوسط، زنجیره افزایش تشبثات زراعتی، انکشاف مهارت ها، دسترسی به قرضه و حمایت از اصلاحات محیط تجارت نیز از موضوعات مورد بحث در این نشست بود.
 
 
 
 
 
 
پنج شنبه 21 حمل 1404