اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، به خاطر مسدود بودن بندر واگه که باعث توقف صادرات افغانستان از طریق ترانزیت پاکستان به هندوستان شده، نشست مشترکی را با صادرکنندگان و شرکت های هوایی کام ایر و آریانا به هدف انتقال محصولات زراعتی از طریق گارگوی هوایی به کشور هندوستان برگزار کرد.
دراین نشست، محترمان: خانجان الکوزی عضو هیات مدیره اتاق و رئیس اتاق مشترک افغان – پاک، میرزمان پوپل سرپرست معاونیت مالی و اداری هیات عامل اتاق، عبدالسلام کوهی مشاور حقوقی اتاق، امید حیدری مشاور ارشد اتاق، مسوولان شرکت های هوایی کام ایر و آریانا و جمعی از صادرکنندگان حضور داشتند.
آقای پوپل، تشریف آوری اشتراک کنندگان این نشست را به اتاق تجارت و سرمایه گذاری خیر مقدم گفته، اتاق را حامی سکتور خصوصی و پل ارتباطی با دولت خوانده و هدف اساسی این نشست مشترک را دریافت راه های بدیل برای اموال صادارتی افغانستان به کشور هندوستان عنوان کرد. وی، بازار های هندوستان را برای صادرات محصولات زراعتی کشور حیاتی دانسته و از مسوولان شرکت های هوایی خواست که در قسمت نرخ انتقال اموال صادراتی با تاجران همکاری بیشتری نمایند.
محترم پوپل، از انتقال اموال صادراتی از طریق بندر چابهار نیز یاد آورشده، افزود: قرار است اتاق تجارت و سرمایه گذاری در آینده نزدیک با مسوولان بندر چابهار به هدف ایجاد تسهیلات بیشتر تجاری برای اموال صادارتی افغانستان به کشور هندوستان، نشست آنلاین را برگزار نماید، تا صادرات ما به گونه مصئون و بدون کدام کاستی از طریق بندر مذکور صورت گیرد.
آقای الکوزی، در رابطه به مشکلاتی که برای تاجران افغان بعد از مسدود شدن بندر واگه، در خاک کشور همسایه به وجود آمده، صحبت کرده و میوه خشک را از بزرگترین اقلام صادراتی افغانستان خوانده و نقش آنرا در اقتصاد کشور ارزنده تلقی کرد. وی، از تمام صادرکنندگان خواست که تنها به مارکیت های کشور هندوستان اکتفا ننمایند، بلکه در جستجوی بازار های جدید در سایر کشور جهان، برای اموال صادراتی افغانستان نیز باشند.
محترم الکوزی، روی افزایش پرواز های هوایی به کشور هندوستان تاکید کرده و از مسوولان شرکت های هوایی و صادرکنندگان خواست که تمام نظریات تانرا به هدف چگونگی ایجاد تسهیلات بیشتر از سوی حکومت به روی اموال صادارتی افغانستان تا بازگشایی دوباره بندر مذکور، به شکل کتبی به اتاق بسپارند، تا اتاق پیشنهادت مذکور را به ادارات ذیربط حکومتی در میان بگذارد.
صادرکنندگان، از کارکردهای اتاق بابت دریافت راه های بدیل برای اموال صادارتی کشور قدردانی کرده و از مسوولان حکومتی خواستند که در قسمت انتقال اموال از طریق گارگوی هوایی با ایجاد تسهیلات خدمات گمرکی بیشتر، همکاری نمایند.
مسوولان شرکت های هوایی، اطمینان دادند که تمام نظریات و پیشنهادات هیات رهبری اتاق و تاجران را به رهبری شرکت های شان شریک ساخته و در جلسه بعدی تمام نرخ پرواز های خویش را شریک خواهند ساخت.