هیات رهبری اتاق با شماری از شرکت های تجاری چینایی در مورد توسعه روابط تجارتی و سرمایه گذاری دو کشور گفتگو کردند

محترمان محمد یونس مهمند معاون اول هیات مدیره، سلطان محمد صافی معاون سرمایه گذاری هیات مدیره، خان‌محمد سرفراز باز رئیس دارلاانشای هیات مدیره، انجنیر سیدجاوید برهان رئیس روابط بین الملل هیات مدیره، خانجان الکوزی عضو هیات مدیره اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان در کنفرانس آنلاین که در دفتر مرکزی اتاق برگزار شد با شماری از مسئولان شرکت های تجاری چین و مقامات حکومتی در بخش های اقتصادی و تجاری، پیرامون توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری های مشترک بحث و تبادل نظر نمودند.
 
در این کنفرانس آقای مومند، ضمن اظهار تشکر در مورد راه‌اندازی این کنفرانس آنلاین از جانب چینایی ها و اشاره به روابط دیرینه تاریخی و تجارتی میان دو کشور، در رابطه به مشکلات تاجران افغان در قستمت صدور ویزه چین به خصوص پس از شرایط کرونایی یادآور شده و به جانب چینایی پیشنهاد کرد تا زمینه تسهیل صدور ویزه برای تاجران افغان را مساعد سازند. وی با یادآوری از فرصت های موجود سرمایه گذاری در افغانستان مخصوصاً در زمینه تولید انرژی برق، ساختمان سازی و استخراج معادن، علاقمندی سرمایه گذاران افغان را به سرمایه گذاری مشترک چینایی ها در افغانستان در سکتور های مختلف نیز ابراز داشت.
 
آقای هو که مسئولیت برگزاری این کنفرانس و همچنان تامین روابط تجاری – اقتصادی و مسئولیت سرمایه گذاری ها در منطقه‌ی آزاد تجارتی شهر جون جینگ چین را به عهده داشت، در رابطه به سرمایه گذاری ها به ویژه در منطقه آزاد تجارتی جونگ کینگ و تجارت بارتر را از طریق ارائه پریزینتیشن تشریح نموده و از تاجران و سرمایه گذاران افغان خواست تا از تجارب چینایی ها در این زمینه استفاده کنند.
 
محترم سلطان محمد صافی، در مورد فرصت های موجود سرمایه گذاری های مشترک در افغانستان به خصوص نقش و اهمیت کشور چین را با توجه به نزدیک بودن آن در این سرمایه گذاری ها موثر دانسته و علاقمندی سرمایه گذاران افغان را در این راستا نیز ابراز داشت.
 
محترم سید جاوید برهان در رابطه به توسعه تجارت میان دو کشور و فرصت های موجود تجارتی با چین به خصوص در زمینه افزایش صادرات محصولات و تولیدات افغانستان به چین و متقابلا واردات وسایل کمپیوتری و برقی با کیفیت از آنکشور صحبت نمود.
 
محترم خانجان الکوزی، در رابطه به نقش راه آهن در توسعه تجارت میان افغانستان و چین صحبت نموده اما مصارف انتقال کالاها از این مسیر را به مقایسه مسیر بندرکراچی پر هزینه خواند. وی از صادرات محصولات افغانی مانند جلغوزه، زعفران، سنگ تالک و غیره توسط کشور های همسایه که پس از بسته بندی در این کشور ها، تحت نام و تولید خودشان به چین صادر می نمایند، انتقاد کرده گفت: در صورتیکه چینایی ها در زمینه پروسس محصولات افغانی در افغانستان سرمایه گذاری کنند، تاجران افغان می توانند محصولات خود را مستقیماً به چین صادر نمایند.
 
در جمع‌بندی این نشست، محترم خان‌محمد سرفراز باز نظرات ارائه شده را در سه بخش تنظیم و بیان کرد که بخش اول مربوط به سرمایه گذاری های مشترک می شد؛ موضوع دوم در رابطه به ترانسپورت و ایجاد تسهیلات از سوی دو کشور بود، بحث سومی به ارتباط مشکلات انتقال پول تاجران بود که به گفته آقای باز، ایجاب می کند تا مسئولان ذیربط دو کشو باید اقداماتی را در این زمینه انجام دهند. وی افزود که به خاطر حل مشکلات فوق‌الذکر ایجاب می کند تا نشست های هیات دوجانبه از سوی حکومت های دو کشور صورت گیرد.